Wat is Mom Strong?

Mom Strong is een fitness methode en richt zich op het opbouwen of behouden van kracht en uithoudingsvermogen voor, tijdens of na de zwangerschap. Tijdens de trainingen werken we aan een goede ademhaling, optimaal postuur, je core, je bekkenbodemspieren en focussen we op het versterken van grote spiergroepen door functionele bewegingen. Na de bevalling gaan we weer terug naar de basis van ademhaling en werken we aan het herstel van je bekkenbodem en je eventuele diastase met behulp van krachttraining en gerichte oefeningen.

Er is veel tegenstrijdige informatie te vinden en dit kan erg verwarrend zijn. Er word vaak gezegd “Luister naar je lichaam”. Helaas is dat niet altijd voldoende. Graag leer ik je de do’s en don’t en hoe je oefeningen het beste kunt aanpassen aan jou zwangerschap, want elke vrouw is anders en elke zwangerschap is anders.

Ga op zoek naar wat voor jou werkt; thuis zelfstandig trainen met één van mijn programma's of train samen met mij en met andere mama's.

 


Wie is Mom Strong?

Hoi! | Mijn naam is Manon Mertens, 30 jaar oud, mama van twee kindjes (5 & 3 jaar) en samen met mijn man wonen wij in Gouda. Zolang ik me kan herinneren heb ik altijd al interesse gehad in zwangerschappen en baby's.

 

Sport | Ik wil graag vertellen dat ik heel mijn leven heb gesport maar dat is zeker niet het geval! In 2009 begon ik met fitness in de reguliere sportschool. Al snel trainde ik 4 a 5 dagen in de week en was ik er fan van. In 2014 ontdekte ik Crossfit. Hier raakte ik al snel verslaafd aan. De afwisseling in Crossfit van gymnastiek, atletiek en gewichtheffen is wat het nooit saai maakt. Mijn grote liefde in Olympic Weightlifting en krachttraining. Jezelf sterk voelen is zo'n goed gevoel!

 

Lesgeven | Vrij snel toen ik starte met Crossfit starte ik ook de Fitness opleiding. Niet heel veel later begon ik in 2015 met lesgeven bij Crossfit Gouda en Crossfit U1 waar ik tot de dag van vandaag nog steeds met veel plezier les geef aan atleten op alle niveau's als Crossfit level 2 coach. Ik geef hier ook olympic weightlifting lessen als olympic weightlifting coach. 

 

Oke maar hoe kom ik nou op het trainen van zwangere en pas bevallen mama's?

In 2018 raakte ik zwanger van mijn eerste kindje. Als fanatiek Crossfitter trainde ik 4 a 5 keer in de week maar er was eigenlijk zo weinig informatie over sporten tijdens de zwangerschap beschikbaar. Kon ik gewoon alles blijven doen zolang het goed voelt? Ik kwam er al snel achter dat dat niet altijd zo het geval was. Gaandeweg in mijn zwangerschap verzamelde ik steeds meer informatie en leerde ik steeds meer. Na mijn bevalling ging ik na 6 weken weer naar de Crossfit box. Oke en nu? Waar begin ik en wat kan wel en niet. En zo begon ik weer alle informatie te verzamelen die er nou niet echt bepaald voor het oprapen lag. Niet veel later startte ik de cursus Pregnancy and postpartum athleticism coach, ik moest gewoon meer weten! In Januari 2020 ben ik begonnen met de Mom Strong lessen. Elke dag mag ik mama's trainen, helpen en van informatie voorzien in hun zwangerschap of erna in de vorm van personal training, small group training, online training of gewoon advies in de Crossfit box en daar ben ik onwijs blij mee!