Mom Strong is voor vrouwen die zwanger zijn (vanaf het moment dat je een positieve zwangerschapstest in je handen hebt), net bevallen zijn maar ook wanneer je al langer geleden bevallen bent en nog niet aan je herstel hebt gewerkt ben je welkom, hier zit geen tijdlijn aan verbonden.

Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kan je na 6 tot 8 weken weer beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al een tijd sporten maar wel klachten ervaren zoals bekkenpijn, incontinentie of verzakking zijn ook welkom om mee te trainen.

 

Mom Strong is een fitness methode en richt zich op het opbouwen of behouden van kracht en uithoudingsvermogen voor, tijdens of na de zwangerschap. Tijdens de trainingen werken we aan een goede ademhaling, optimaal postuur, je core, je bekkenbodemspieren en focussen we op het versterken van grote spiergroepen door functionele bewegingen. Na de bevalling gaan we weer terug naar de basis van ademhaling en werken we aan het herstel van je bekkenbodem en je eventuele diastase met behulp van krachttraining en gerichte oefeningen.

 

Weet je niet waar je tijdens je zwangerschap of na je bevalling rekening mee moet houden tijdens het sporten? Door verkeerd te trainen kunnen er klachten ontstaan zoals een blijvende diastase of een verzakking. Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodem tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Hier besteden we ook aandacht aan tijdens de trainingen. Alle tegenstrijdige informatie die je vind over sporten tijdens en na je zwangerschap kan erg verwarrend zijn. Er word vaak gezegd “Luister naar je lichaam”. Helaas is dat niet altijd voldoende. Graag leer ik je de do’s en don’t en hoe je oefeningen het beste kunt aanpassen aan jou zwangerschap, want elke vrouw is anders en elke zwangerschap is anders.

Is Mom Strong iets voor jou?

Voordelen van sporten tijdens je zwangerschap